Margo&zo

Op weg

Geboren en getogen in een klein dorpje op de veluwe waar het geloof een belangrijke plek in nam, was...

Lees meer >

Onderweg

Ik ontdekte meer en meer dat de antwoorden niet buiten mij te vinden waren maar in mijzelf. Ervaring...

Lees meer >

In beweging

Hier deel ik graag mijn gedachten en gevoelens, schrijfsels, wat me bezighoudt en alles wat ik kwijt...

Lees meer >
< 1 >

Op weg

Geboren en getogen in een klein dorpje op de veluwe waar het geloof een belangrijke plek in nam, was God al vroeg in mijn leven aanwezig. Al snel begreep ik dat de God waar ze het daar in de kerk over hadden niet de God was zoals ik die voelde en deed ik als klein meisje de belofte later als ik groot was te zullen vertellen wie Hij echt was…maar eerst moest ik nog opgroeien.
Een weg van vallen en opstaan volgde.
Vanwege weinig stabiele basis in mijn jeugd zocht ik mijn toevlucht graag in het hemelse en het niet tastbare, vanuit die verbinding was er een innerlijke drang het leven en mijzelf, relaties en gebeurtenissen te willen doorgronden en begrijpen op alle lagen van ons menszijn. Dus persoonlijk, emotioneel en spiritueel. 

Maar we leven nu eenmaal als mens in deze realiteit op aarde en hebben het dan ook hier te doen met elkaar. Die twee verenigen was de grote uitdaging. 

Zo liep ik continu op twee sporen. Het spoor van de waarheid, de liefde, dat wie ik werkelijk ben en het aardse met eigen wetten en regels en noden en behoeften en verlangens waarin ik niet altijd kon voelen wie ik echt was, daardoor werd ik gedreven door gevoelens van 'niet goed genoeg zijn', 'er niet toe doen', twijfel, de angst het verkeerd te doen, schuld en schaamte.
 

Onderweg

Ik ontdekte meer en meer dat de antwoorden niet buiten mij te vinden waren maar in mijzelf. Ervaringen die ik opdeed hielpen mij de onwaarheden die ik over mijzelf geloofde te doorzien en op te ruimen. 

Nadat ik in 2007 de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut had afgerond, ben ik gestart met het begeleiden van kinderen. Al snel ontdekte ik dat mijn kracht vooral ligt in het werken met de ouders en het (familie)systeem. Een nieuwe weg volgde. Hier ging ik trainingen, cursussen en opleidingen in volgen om mij verder te ontwikkelen en ook voor mijn eigen proces en alles wat er nog op te ruimen viel.

Toen ik in contact kwam met familieopstellingen en daarna de opleiding ging doen, werd ik mij meer bewust van de laag van de ziel. Ik ontdekte het voelen als kracht en een innerlijk weten dat in verbinding staat met wat is. Dat heeft veel heling en inzicht gebracht en laat me telkens weer verwonderen over de kracht en impact van deze methode die ik dan ook graag inzet. Het begeleiden, coachen en ondersteunen van mensen en groepen tijdens hun reis en proces, is wat ik met hart en ziel het liefst doe. Ook deel ik graag mijn persoonlijke verhaal in de vorm van interactieve lezingen, waarin ik mensen inspireer en uitnodig ‘anders’ te kijken naar het leven en zichzelf.

Dankzij de hulp van Jan van Delden en Rens Hendriks is mijn ervaring met God als levende en liefdevolle krachtige aanwezigheid verdiept en vanuit die verbinding werk en leef ik.

In beweging

Hier deel ik graag mijn gedachten en gevoelens, schrijfsels, wat me bezighoudt en alles wat ik kwijt wil over het in 'beweging onderweg' zijn.