Workshops

Koffie-inspiratie- ochtenden

1x per maand een ochtend bijpraten met elkaar over van alles wat zich ...

Lees meer >

Je bent alles

Op het moment dat je niet alles durft te zeggen
...

Lees meer >

Familieopstellingen

Ruim 12 jaar geleden maakte ik kennis met het fenomeen familieopstelli...

Lees meer >
< 1 >

Koffie-inspiratie- ochtenden

1x per maand een ochtend bijpraten met elkaar over van alles wat zich op dat moment aandient, of waar behoefte aan is.
Wil je iets delen wat er speelt, alleen maar luisteren en genieten van het samen zijn met gelijkgestemden die ieder op eigen wijze dezelfde weg bewandeld en daar herkenning in vinden. Alles mag er zijn. Een ochtend voor jou met elkaar.

Bijdrage: € 15 ,- inclusief koffie/thee/lekkers.
Tijd: 10.00-12.00 uur
Wanneer: zie agenda voor actuele data
Aanmelden: via het contactformulier, sms, whatsapp of mail.

Je bent alles

Op het moment dat je niet alles durft te zeggen
wat zich in je innerlijk afspeelt,
ben je al een gevangene van jezelf geworden.

(Theije Twijnstra)

‘Je bent alles’ staat voor mij symbool voor de waarheid dat alles wie we denken te zijn zich binnen in onszelf bevind en zichzelf laat zien in een schijnbare buiten wereld.

Die buitenwereld die we meestal ervaren als lijden, pijn, verdriet, onrechtvaardig etc  en waar we de schuld van deze ervaringen vaak bij anderen neerleggen.
Maar wat als alles waarvan je denkt dat je het bent slechts de optelsom is van je verleden dat zich blijft herhalen in het nu.
Als we dat idee voor een klein beetje durven te omarmen zal blijken dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze creaties en dus ook zelf de kracht en mogelijkheden bezitten daar veranderingen in aan te brengen. Dit komt, simpel gezegd door de voortdurende energetische wisselwerking tussen onszelf en onze omgeving. Onze ziel werkt voortdurend via het universum op ons in. Liefdevol en geduldig toont ze ons waar we nu staan en wat onze volgende stap mag zijn. Vele richtingaanwijzers( kinderen, relaties, gebeurtenissen etc) staan ons ter beschikking op weg naar een leven in vrijheid vanuit ons werkelijke zelf.
Je zoekt naar iets wat in je is, je bent het namelijk allemaal zelf, je bent alles….de wereld zoals jij die ervaart is slechts een afspiegeling van hoe jij jezelf ziet.

Deze groep is met name een 'groei' groep.
Met elkaar maandelijks een vrijdagochtend op pad. (groep bestaat max 6 pers zodat er voldoende ruimte is voor ieders inbreng)
Het materiaal waarmee je werkt ben jezelf, jou leven van alledag en wat er innerlijk in je leeft.
De invulling zal elke keer anders zijn, we spelen in op wat er zich aandient en wat nodig is
 

Hulpmiddelen waar gebruik van gemaakt word zijn familie-& systeemopstellingen en ‘een cursus in wonderen”

Familie-& systeemopstellingen zijn een prachtig middel om projecties en ingesleten patronen en overtuigingen zichtbaar te maken.
Door ze te voelen, ervaren en beleven een uitnodiging tot vergeving en daardoor heling en genezing.
 
Een cursus in wonderen is een intensieve weg om tot werkelijk ontwaken te komen door het compleet blootleggen van het ego, het vraagt zelfstudie, inzet en oefenen met de lesstof.(niks hoeft uiteraard, mag)
Omdat het niet eenvoudig is en veel vragen zal oproepen is het fijn om maandelijks bij elkaar te komen.
Volgens de cursus is ons dagelijks leven het klaslokaal waarin we onze vergevingslessen kunnen leren, het is niet altijd makkelijk om de vertaalslag te maken naar de toepassing van de cursus in situaties en problemen die je tegenkomt. De jaargroepen  zijn bedoeld als ondersteuning hierin door middel van uitleg, het beantwoorden van vragen en het delen van ervaringen. Dit levert herkenning en inzicht op, tenslotte gaan we allemaal dezelfde weg;-) en het “gedoe” van het leven en alledag is ons materiaal.
We besteden aandacht aan de praktijk, de onderliggende theorie en de toepassing van een cursus in wonderen.

 


Agenda

Data groep 1:
2017: 3 februari, 3 maart, 7 april, 12 mei, 2 juni, 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december. 2018: 12 januari
Deze groep loopt reeds en is vol!  
 
Bijdrage: 375,- voor 10 bijeenkomsten incl. koffie, thee en lekkers en eventueel materiaal ( betaling in termijnen mogelijk na overleg).
 

Familieopstellingen

Ruim 12 jaar geleden maakte ik kennis met het fenomeen familieopstellingen, ontwikkeld door Bert Hellinger, trof het mij diep en ik heb het sindsdien ook niet meer los kunnen laten. Telkens weer blijft het mij raken hoe diep, mooi, ontroerend en waardevol een opstelling is voor mensen die deelnemen. Persoonlijk heb ik vele opstellingen meegemaakt, zowel als representant als het inbrengen van eigen thema’s .En heb ik de jaaropleiding tot opsteller gevolgd.  Ik kan dan ook uit eigen ervaring zeggen dat het werkt op alle fronten. Het geeft diepgaande inzichten, werkt helend, geeft een andere kijk en maakt je een completer mens.
Het is bijna niet uit te leggen en is iets wat je gewoon een keer moet ervaren en meemaken.

Lees hier een korte uitleg, maar nogmaals, meemaken is weten…

Hoe werkt het?

In een groep van minimaal zes mensen brengt iemand een thema in, indien nodig  met behulp van mij zorgen we dat de vraag helder is. Dan vraag ik jou mensen (representanten) uit te kiezen die staan voor de mensen uit je huidige gezin of gezin van herkomst. Jij plaats deze mensen dan intuïtief ergens in de ruimte. Noem het energie, noem het familieziel, intuïtie of het wetende veld zoals ik het noem maar telkens weer blijft het heel bijzonder dat zodra de representanten zijn opgesteld ze dezelfde beleving en gevoelens hebben en zich vrijwel altijd gedragen zoals de familieleden ook zouden hebben gedaan. Vervolgens doet de ziel/energie haar werk en worden verstrikkingen, dynamieken en disbalans zichtbaar en vooral voelbaar. En word er gezien wat nodig is om jou verder te helpen in dat waar je tegenaan loopt.


Wat is een familieopstelling? 

Allemaal zijn we onderdeel van een familie, groot of klein, dat maakt niet uit. Ook hebben we allemaal een vader en een moeder.  Deze beide mensen hebben ons het leven doorgegeven (of we daar nou blij mee zijn of niet) en ook wij zullen het op onze beurt weer doorgeven via kinderen en kleinkinderen. Dit is het zichtbare.

Toch zijn er in elke familie ook vele onzichtbare dynamieken die ons drijven of juist kunnen beperken en belemmeren in ons eigen leven. Ik ga ervan uit dat we allemaal verbonden zijn met elkaar en met iets wat vele malen groter is dan wij zelf,  met díe energie wordt er gewerkt in de familieopstellingen. Familieopstelling is een methode die laat zien welke plek je in jouw huidige gezin of jouw familie van herkomst inneemt, waar de verstrikking zit en waar de opening zit naar persoonlijke groei en levenskracht. Door middel van Familieopstellingen krijg je de mogelijkheid om vanaf de zijlijn te kijken naar je eigen leven of dat van je kind.


Voor wie?

Een familieopstelling is in principe alleen geschikt voor volwassenen. Voor iedereen die weleens wat gehoord heeft hierover en het ook zelf eens wil ervaren. Wanneer je tegen problemen aanloopt die te maken hebben met je partner, ouders, familie, kinderen, relaties, werk, gezondheid enzovoorts. Het begrip familieopstellingen zou de indruk kunnen wekken dat je altijd je familie opstelt. Niets is minder waar. Ook thema’s als jezelf en jouw kracht, jezelf en jouw missie, jezelf en jouw angst om je te binden, zijn prachtige zaken om op te stellen. Het is dus zo dat de persoonlijke vraag die je bezighoudt en die je wilt bekijken, van velerlei aard kan zijn.
Als deelnemer kun je een vraag inbrengen maar ook als representant aanwezig zijn, je wordt dan opgesteld in een familieopstelling van de vraag inbrenger. Ook voor de representanten hebben de opstellingen een verhelderend en diepgaand effect omdat je altijd actief betrokken bent bij wat er in de groep gebeurt. Bovendien is meedoen als representant een mooie manier om kennis te maken met familieopstellingen.