Je bent alles

'Je bent alles'

‘Je bent alles’ staat voor mij symbool voor de waarheid dat alles wie we denken te zijn zich binnen in onszelf bevind en zichzelf laat zien in een schijnbare buiten wereld.
Die buitenwereld die we meestal ervaren als lijden, pijn, verdriet, onrechtvaardig etc  en waar we de schuld van deze ervaringen vaak bij anderen neerleggen.
Maar wat als alles waarvan je denkt dat je het bent slechts de optelsom is van je verleden die zich blijft herhalen in het nu.
Als we dat idee voor een klein beetje durven te omarmen zal blijken dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze creaties en dus ook zelf de kracht en mogelijkheden bezitten daar veranderingen in aan te brengen. Dit komt, simpel gezegd door de voortdurende energetische wisselwerking tussen onszelf en onze omgeving. Onze ziel werkt voortdurend via het universum op ons in. Liefdevol en geduldig toont ze ons waar we nu staan en wat onze volgende stap mag zijn. Vele richtingaanwijzers( kinderen, relaties, gebeurtenissen etc) staan ons ter beschikking op weg naar een leven in vrijheid vanuit ons werkelijke zelf.
Je zoekt naar iets wat in je is, je bent het namelijk allemaal zelf, je bent alles….de wereld zoals jij die ervaart is slechts een afspiegeling van hoe jij jezelf ziet.

 


Zo binnen zo buiten en wat je zegt ben jezelf. Als je die uitnodiging durft aan te gaan om te onderzoeken of het waar is zal je gaan ontdekken dat alles waar je ten diepste naar verlangt en je hele leven al naar op zoek bent er altijd al was maar dat je alleen de verkeerde kant op keek.
Door onze overtuigingen van wie we denken te zijn creëren we zo een schijnbare wereld buiten ons.
Door in onszelf op zoek te gaan naar wie we werkelijk zijn en veranderingen in ons denken aan te brengen veranderd als logisch gevolg dat wat we waarnemen en vaak als lijden, zorgen, verdriet etc zien mee. Het leven is ons in die zin gewillig door de hele dag door situaties en gebeurtenissen aan te reiken waar we door er met andere ogen naar te kijken van kunnen groeien. Door de betekenis niet langer buiten ons zelf te plaatsen maar door deze mee naar binnen te nemen is er ruimte voor het ervaren van vrijheid en vreugde in dat wat ons lijkt te overkomen.
 
Het leven bied ons dus volop mogelijkheden om de diepere werkelijkheid te leren ervaren, wat er is en wat we werkelijk zijn is onmetelijk veel groter dan we met ons huidige bewustzijn kunnen waarnemen. Deze bijeenkomsten vergroten dan ook je bewustzijn en verrijken je manier van zien en leven.
 
Vanuit een non-dualistische benadering o.a  dmv het gedachtegoed van een cursus in wonderen, familieopstellingen, systemisch werk en uitwisseling word je uitgenodigd dat wie je werkelijk bent te ontmoeten.
 Een spannend avontuur , een indrukwekkende reis en een bestemming mooier dan je je ooit voor kan stellen wachten op je komst. Ben je bereid de uitnodiging aan te nemen… dan zie ik je graag