Begeleiding

Nosce te ipsum…. Ken u zelf. Ik geloof dat wij door ons zelf te onderzoeken dichter komen bij waar we zo naar op zoek zijn, juist naar dat wat er altijd al is, zal zijn en is geweest. En alleen door alles wat zich aandient te omarmen en te willen onderzoeken kunnen we groeien. Vaak kiezen we voor de schijnbaar makkelijke weg door te wijzen naar een ander. “Als hij nou maar niet dit had gedaan had ik me niet zo gevoeld.” “Als zij nou eerst dat doet komt het wel goed.” Vele verwachtingen en even zovele teleurstellingen. Pas wanneer we de moed opbrengen om de gevoelens in onszelf te gaan onderzoeken ontstaat er ruimte voor groei.

Groei is verandering, en dat dat niet altijd makkelijk en leuk is moge duidelijk zijn. Want het is niet leuk om te moeten toegeven dat dingen die we doen niet altijd even zuiver zijn als we ons zelf willen laten geloven. De pijn, frustratie, schaamte, verdriet en boosheid die daar soms uit voortkomen, ook daar moeten we doorheen. Dat is de prijs die we betalen maar de beloning is groot… in alle vrijheid mogen zijn wie je echt bent. Los van alle maniertjes, opgelegde houdingen en schijnvertoningen.

Eenmalige begeleiding

Als je wil kijken naar iets wat er momenteel speelt in je leven is het...

Lees meer >

Bewustzijn individueel

Bewustwording is niet perse leuk, maar zelfonderzoek kan wel verhelder...

Lees meer >

Bewustzijn in relatie

En ze leefden nog lang en gelukkig… Tja in sprookjes. Maar...

Lees meer >

Bewustzijn in gezin

De mensen met wie we het meeste verbonden zijn is meestal ons gezin/fa...

Lees meer >
< 1 >

Eenmalige begeleiding

Als je wil kijken naar iets wat er momenteel speelt in je leven is het mogelijk om tijdens een eenmalig consult samen te kijken naar wat deze situatie je wil “vertellen”. Alles is energie en alles is met alles verbonden, deze informatie is op onzichtbare wijze voortdurend om ons heen en beschikbaar. Ervaar hoe het is om voor een moment in “het veld” te stappen en wezenlijk contact te voelen, ervaren en beleven met de energie van bijvoorbeeld je ziel, je verlangen een familielid of dat wat voor jou  relevant is en laat je meenemen door dat wat zich op dit moment wil laten zien en vertellen. Wat precies dat zal zijn wat jij nodig hebt om verder te kunnen.

Mocht je vragen hebben over bovenstaande, voel je vrij om contact op te nemen ik beantwoord ze graag.

Bewustzijn individueel

Bewustwording is niet perse leuk, maar zelfonderzoek kan wel verhelderend en bevrijdend zijn. Indien je niet bang bent om geconfronteerd te worden met jezelf, te voelen wat je hebt weggestopt en te ontdekken wat je werkelijk bent.
Om uit te komen bij wie je werkelijk bent is het nodig eerst te gaan zien wat je niet bent, dan doen we door alles te ontrafelen waarvan je altijd dacht dat jij het was.
Willen we onze (ego) patronen die ons belemmeren om  werkelijk te zijn  doorzien om zo de onderliggende boodschap helder te krijgen is het meestal nodig dieper erin te duiken. Tijdens een sessie begeleid ik je naar de kern, zodat de opgeslagen lading die niks anders wil dan gezien en gevoeld te worden naar de oppervlakte kan komen om zo op te lossen waardoor er weer ruimte, vrijheid en rust ontstaat.
Bevrijding is natuurlijk, weerstand ook. Alles ervaren zoals het is, als het er is, heet vrijheid. Alles ervaren, exact zoals het is, gebeurt nu al. Wat jij werkelijk bent heeft nergens moeite mee, gaat nergens heen, en is nergens bang voor, en geeft niemand de schuld van iets. Dat is nu al zo. De volledige herkenning hiervan heet verlichting of ontwaken. Er is verlichting, niet een verlicht iemand. Verlichting is totaal onpersoonlijk. Dat ben jij.

Nosce te impsum…. Ken u zelve

Bewustzijn in relatie

En ze leefden nog lang en gelukkig… Tja in sprookjes. Maar toch is het ook in jou leven mogelijk. Als je open durft te staan voor de geweldige cadeau’s  die jullie elkaar te bieden hebben in de vorm van ruzies, irritaties, verdriet en alles wat er verder mogelijk speelt waardoor je wellicht op een punt bent aanbeland en denkt “ is dit alles”. Daar samen in te durven duiken en dat te onderzoeken levert een schat aan informatie op waarmee jullie verder kunnen ongeacht de uitkomst.
Een relatie is een prachtig geschenk en een ideale uitgangsbasis om bewuster te worden van wie je bent. Want juist al die dingen die je denkt nodig te hebben van je partner om gelukkig te zijn,  en onze niet aflatende pogingen die behoeften bevredigd te krijgen keren zich op een bepaald punt in de relatie tegen je.
Dit noemen de meeste mensen dan een crisis. Maar in werkelijkheid is het een uitnodiging tot groei. Meestal zijn er onverwerktheden uit het verleden die hieraan ten grondslag liggen en die pijnlijke momenten, onvervulde behoeften of angsten van toen plakken/projecteren we als het ware in de huidige tijd op onze partner en andersom uiteraard . De uitnodiging ligt erin verantwoordelijkheid te durven en willen nemen voor je eigen stukken. Die weg met elkaar op gaan kan een enorme verdieping en verrijking opleveren en je relatie naar een hoger plan tillen. Kortom alle reden om door de bril van het verleden elkaar dus onmogelijk te zien in wie de ander werkelijk is met alle mooie eigenschappen waar je in het begin zo verliefd op was.
Kijk voor een andere uitleg met dezelfde boodschap ook even onder het “kopje” gezin/familie want het heeft, wellicht in een andere vorm  allemaal met elkaar te maken.
Als je je hierin herkent dan kan je een afspraak maken voor een eerste gesprek om te kijken of jullie het gevoel hebben dat ik iets voor jullie kan betekenen. Wil je eerst alleen komen, dat kan ook. Verandering begint uiteindelijk bij jezelf, en door jou bewusterzijn kan je de ander wellicht aanraken.

Bewustzijn in gezin

De mensen met wie we het meeste verbonden zijn is meestal ons gezin/familie. Tevens ervaren we vaak juist bij hen onze meest heftige gevoelens van schuld, woede, verdriet en angst . Onze naasten zijn daardoor de ideale” boodschappers” doordat ze precies dat aanraken en triggeren in ons wat gezien wil worden.
Juist door met elkaar alles open en bloot te leggen, en onderhuidse onuitgesproken zaken aan het licht te brengen ontstaat er meer begrip en helderheid om elkaar weer te zien zoals we werkelijk zijn.  Met als resultaat dat we meer verbinding met elkaar voelen en weer kunnen genieten van een samenzijn in echtheid. Hoe fijn zou het zijn om zonder angst of boosheid eindelijk eens dat te durven uitspreken wat je eigenlijk altijd maar voor je houd, voor de lieve vrede bijv of omdat je bang bent dat je toch niet begrepen word. Juist dat durven zeggen en uitspreken  wat je ten diepste voelt maar waar vaak geen gelegenheid voor is waardoor we in patronen van ruzie, verwijt en oppervlakkigheid terecht komen.

Een gezinssessie word door velen als positief ervaren en geeft vaak een enorme opluchting en verandering van koers als dat wat er werkelijk speelt op tafel word gelegd en gezien mag worden, gewoon helemaal zoals het is zonder dat iemand het persoonlijk maakt( wat meestal wel gebeurd) Wanneer we het al thuis willen proberen dan loopt de ene boos of gefrustreerd weg wanneer het te heftig word of de ander schiet in een slachtofferrol. Met meer verwijdering en onbegrip tot gevolg. Doordat jullie in een andere omgeving zijn en ik als buitenstaander in kan grijpen en teruggeven waar de patronen of pijnpunten zitten blijven we uit het “drama” en kunnen we uitzoomen zodat we kunnen kijken welke roep om liefde er werkelijk achter bepaald gedrag zit.

Herken je jezelf en jou gezin of familie hierin maar twijfel je of heb je vragen, bel me gerust dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je.